Exposició ‘40 anys fent l’Ateneu Popular 9 Barris. Un altre relat de la cultura a Barcelona.’

Exposició del 3 al 29 de setembre. Entrada gratuïta
Taula rodona «Construint altres relats culturals a Barcelona»: 21 de setembre

El passat 2017 l’Ateneu Popular 9 Barris va fer 40 anys. 40 anys des de que el gener de 1977 l’antiga planta asfàltica de Roquetes i Trinitat Nova va ser ocupada pel veïnat amb l’objectiu de construir un projecte auto-gestionat i comunitari que cobrís la mancança d’espais socials i culturals al barri. Avui, l’Ateneu és un referent que treballa per la transformació social des de la cultura, la participació i la vinculació al territori.

Amb motiu del 40è aniversari, aquest setembre a la Lleialtat es podrà veure l’exposició «40 anys fent l’Ateneu Popular 9 Barris. Un altre relat de la cultura a Barcelona (1977-2017)», una mostra sobre la memòria històrica de l’Ateneu que posa de manifest la relació entre l’activisme social, cultural i artístic amb un model de gestió comunitària estretament vinculat amb la Barcelona actual.

El divendres 21 de setembre a la tarda, hi haurà la taula rodona «Construint altres relats culturals a Barcelona» per reflexionar sobre el fet cultural a Barcelona, des d’una vessant popular i no elitista, que aplegarà diverses veus per parlar sobre la construcció de relats alternatius des de la cultura de base i de barri. A més, comptarem amb una intervenció artística d’aeris.

 

* Podeu consultar l’arxiu online amb la memòria històrica de l’Ateneu aquí.


Pots consultar la notícia original aquí: