Jo també tallo, dissabte a la Plaça Bonet i Muixí

El passat 8 de març, el barri, la ciutat i els Països Catalans, van viure una històrica jornada de vaga. Una vaga que més enllà de les xifres macros i del seu impacte en l’economia (més de 6 milions de participants) , va tenir un impacte social i polític de primera magnitud. Era el primer cop que quallava a casa nostra la idea de la vaga de totes -assajada amb menys sort altres anys-, la vaga feminista. Una mobilització que posava de relleu les violències que les dones pateixen en el dia a dia, les violències invisibles, les visibles i tolerades, quan no incentivades per un model soci-economic i cultural, el patriarcat, que travessa la societat en tots els seus escalafons, i que te la seves expressions més palpables en les classes més baixes de la nostra societat.

El passat 8 de març, milers de dones sortien als carrers. A primera hora, els talls de carrers i carreteres van ser la tònica dominant. Aturar la producció, passa en tota vaga general per aturar les comunicacions, els eixos de comunicació.

Ara, mesos desprès d’aquella mobilització massiva, el departament d’interior ha començat a enviar sancions a les dones identificades en els talls de carrers matinals, alguna d’elles al barri. Identificacions fetes en base a fitxers policials, doncs el mateix dia, cap persona va ser requerida a identificar-se. I és per això que l’espai feminista del barri ha començat a organitzar-se per fer front a la repressió. Aquest dissabte, han organitzat un vermut a la plaça Bonet i Muixí amb la triple finalitat de donar a conèixer els casos repressius, recollir diners per finançar la campanya i fer costat a les companyes represaliades, no deixar-les soles. Per a tal fi, us emplacen a l’assemblea mixta que es farà a les 12h, i a portar eines de tall, i participar de la dinàmica que presentaran per fer visible la repressió, i la solidaritat.

 

 

 

 


Jo també tallo, dissabte a la Plaça Bonet i Muixí was first posted on octubre 16, 2018 at 10:54 pm.
©2018 “Sants Viu“. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at xqueralt@gmail.com

Pots llegir la notícia original a //www.santsviu.cat