Fem difusió de:

Presentem, per al coneixement de tothom, 4 iniciatives interessants per a la implementació de la República catalana ja sigui que fomenten el debat sobre la República catalana o perquè contribueixen a mitigar les repercussions negatives que comporten les penes de presó i d’exili.

Tot i cadascuna d’elles cerca una adhesió i, en algun cas, una aportació econòmica. Volem deixar ben clar que aquest article sols pretén facilitar informació la més precisa però, en cap cas, té la intencionalitat d’afavorir una decisió que és totalment personal.

Dit això, us presentem:

·
·

·
CONSELL PER LA REPÚBLICA

El Consell és auspiciat per Carles Puigdemont i el pilotarà Toni Comin. La seva legitimitat deriva del mandat de l’1 d’octubre.

Es defineix com l’espai lliure per cercar la internacionalització del cas català i per facilitar el reconeixement internacional de la República catalana.

Funcionarà sota l’empara de la jurisdicció belga, com una entitat privada i el seu finançament serà privat.

Encara no se’n coneix la seva estructura jurídica, que es preveu que serà presentada el 8 de desembre a Bèlgica. Els seus organismes seran: una Presidència, un Consell i una Assemblea de Representants.  No intervindrà en les decisions del dia a dia de l’executiu català.

Un dels projectes estrella és la posada en marxa d’un espai virtual que replicarà una administració estàndard. És a dir, pretén un sistema de democràcia digital, inspirat en països com Estònia.

Es pretén crear un registre de ciutadans. Les adhesions es poden fer al web //consell.republicat.cat/ fent una aportació mínima de 10 €. Aquest registre és obert a tothom, sense límit d’edat ni origen. Segons manifestacions de Carles Puigdemont, “el Consell es posarà en marxa quan tingui un milió de suports”.

 


·
FÒRUM CÍVIC I SOCIAL PER AL DEBAT CONSTITUENT

Aquest Fòrum està impulsat pel president de la Generalitat, Quim Torra, que ha proposat al cantautor i polític Lluís Llach la seva dinamització.

En la presentació, el President Torra ha assegurat que aquest consell, que encapçalarà Llach, no té l’encàrrec de fer cap debat, sinó només de preparar-lo i facilitar-lo. Pel que fa a la resta de components del consell, es faran públics els noms, i s’ha assegurat que hi haurà molta “transversalitat de sensibilitats”, des d’un punt de vista ideològic, territorial i professional, entre altres dimensions.

Les funcions del consell seran promoure la creació del fòrum, i proposar metodologies per fer-hi el debat constituent:

“Un fòrum de gran participació ciutadana que repensi la societat catalana del segle XXI. Que reflexioni sobre qui volem ser, què volem ser i com volem ser, amb l’objectiu que un futur Parlament constituent, sigui quina sigui la seva composició, tingui una orientació clara de quina mena de país ambiciona la ciutadania.”

 


·
SOM EL 80%

Nova plataforma transversal que reclama una “solució política” al conflicte.

És una iniciativa impulsada per  Òmnium Cultural que reclama la fi de la repressió i l’alliberament dels presos polític.

El Manifest de la plataforma exposa abastament les seves raons. S’hi pot accedir a través de la seva web:  somel80.cat com també s’hi troba el formulari per adherir-se.

Compta amb adhesions de personalitats d’ideologia diversa com David Fernàndez, Xavier Domènech, Andreu Mas Colell, Joan Manuel Tresserras, Dolors Camats o Pep Guardiola.

 

 


·
ASSOCIACIÓ D’ESTUDIS PER LA DEMOCRÀCIA

Aquesta associació proposa un espai per a la promoció d’estudis i anàlisis tant d’aspectes polítics com social.

El seu web e-democracia.cat, a més, està vinculat al Jordi Sànchez i a través de les quotes i donacions pretén fer front a les despeses derivades de la situació judicial que s’està vivint perquè no té cap altra ingrés. Aquells fons que no es destinin a aquesta finalitat, seran ingressats a la Caixa de Solidaritat.

A banda, al final del web té un enllaç al web personal del Jordi Sàchez:  //jordisanchezpicanyol.cat/ que recull, a mode de repositori, tota la producció d’articles i reflexions que ha anat fent en aquests temps.

Pots llegir la notícia original a la pàgina de Sants Montjuïc per la Independència: