Documental «Tigernut. La Patria de la Mujeres Íntegras»

Dijous 10 de gener, 19h. Entrada gratuïta

El documental «Tigernut. La Patria de la Mujeres Íntegras» (España, 2017) destapa una suposada trama internacional de corrupció i abusos de companyies valencianes que espolien recursos a l’Àfrica en el sector de la xufa —«tigernut» en anglès—,  el nou súper-aliment de moda a tot el món occidental, tal com passa amb la chia i la quinoa.

El llargmetratge viatja fins als centres de producció per conèixer les dures condicions de treball en els camps de xufa d’Àfrica i desvela unes condicions de treball de «semi-esclavatge» a Burkina Faso, Mali i Nigèria.

El documental, dirigit per Antxón Monforte, es va estrenar al Festival de Cinema de Drets Humans de Barcelona, 2017. Presentat a 23 Festivals Internacionals, inclòs el d’Amnistia Internacional a França. Primer premi al Festival d’Hongria al millor documental independent. Premi Millor Documental al Festival de Cinema Independent de Bristol.

🗓 Dijous 10 de gener, 19h
📍 La Lleialtat Santsenca, Olzinelles 31, Barcelona
🛒 Entrada gratuïta. Aforament limitat.

Organitza: Asociación de Burkineses de Barcelona.
Col·labora: La Lleialtat Santsenca

Pots consultar la notícia original aquí: