En llibertat el Santsenc detingut ahir a Madrid

concentració de suport a Madrid aquest matí

Ahir al migdia, minuts de confusió i desinformació. Alguns digitals i emissores de ràdio difonen la detenció de 8 persones davant del Tribunal Suprem de Madrid, quan es disposaven a fer una acció simbòlica contra els propers judicis vinculats a l’1 d’octubre, davant la seu judicial. Desplegar una pancarta, obrir un pot de fum. Les primeres informacions de premsa van acompanyades d’imatges de policies espanyols detenint i emportat-se un grup de joves a les portes del tribunal.

Amb el pas dels minuts, l’organització juvenil de l’esquerra independentista reivindica la militància de les 8 persones detingudes a Madrid. Una d’elles arribada des del barri de Sants, on Arran fa anys que hi te un nucli organitzat.

Malgrat que l’organització independentista comptava amb una advocada de suport a Madrid, la major part de les informacions a les que es te accés les primeres hores, és via premsa amb seu a Madrid, mitjançant els seus contactes amb les clavegueres de l’estat i les seves policies. Així, la comunicació de detenció, es comunica mitjançant premsa i no mitjançant el reglamentari avis legal, via advocada. Això dificulta la seva defensa i els obliga a so licitar un advocat d’ofici.

A la tarda, a Barcelona i a d’altres poblacions ja es van fer concentracions de suport, i al barri es van desplegar pancartes denunciant les detencions. I a mitjanit, un autobús sortia de Sants amb direcció Madrid per a organitzar una concentració de suport a la plaça Castella de Madrid, on tenen la seu els jutjats que s’han fet càrrec de la seva detenció i on també s’hi han solidaritzat diputades i regidores de la CUP de Barcelona, que avui han fet costat a les joves.

A primera hora de la tarda, els detinguts han quedat en llibertat amb càrrecs de desordres públics, però sense mesures cautelars. Us fem a mans el comunicat conjunt de l’organització juvenil Arran i Alerta Solidària.

 


En llibertat el Santsenc detingut ahir a Madrid was first posted on Gener 9, 2019 at 3:24 pm.
©2018 “Sants Viu“. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at xqueralt@gmail.com

Pots llegir la notícia original a //www.santsviu.cat