Alcem-nos també a Sants

El desembre de l’any passat es presentava en roda de premsa la iniciativa Alcem-nos, sota el paraigües de l’espai polític de la CUP-Crida Constituent, és a dir, el conjunt d’organitzacions que van expressar el seu suport electoral a la CUP al Parlament de Catalunya en les darreres eleccions autonòmiques. En la seva presentació van explicar que la iniciativa tindria per objecte activar al conjunt de la societat catalana en el període de resposta als judicis que haurien d’afrontar les i els presos polítics catalans vinculats al referèndum de l’1 d’octubre, transformant aquest judici en un “boomerang democràtic”, i a tal efecte articular una mobilització popular per fer front a la vulneració de drets polítics i civils a través de la resistència activa i de la desobediència civil de la població per tal de denunciar un judici que forma part d’una macro causa general en contra del dret a l’autodeterminació i que atempta contra els drets democràtics fonamentals.

Aquest moment ja ha arribat, la passada setmana el govern de la generalitat entregava els seus presoners a la Guàrdia Civil a les portes de la presó de Brians, per conduir-los altre cop cap a les presons Espanyoles de la rodalia de Madrid. Aquesta propera setmana tot apunta -si els recursos no ho poden evitar- a l’inici del judici que pot allargar-se més de tres mesos segons la majoria d’experts.

És en aquest context d’iniciativa política i d’inici de judici que al barri de Sants, les entitats que donen suport a l’Alcem-nos, han decidit començar a escalfar motors i fer una primera convocatòria pública de mobilització. La cita serà diumenge 10 de febrer a les 12 del migdia a la Plaça dels Països Catalans, per marxar en cercavila, fins a la caserna de la Guàrdia Civil de l’avinguda de Madrid, on volen fer-hi una cassolada.

 


Alcem-nos també a Sants was first posted on Febrer 6, 2019 at 3:33 pm.
©2018 “Sants Viu“. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at xqueralt@gmail.com

Pots llegir la notícia original a //www.santsviu.cat