Alerta Ultra a Plaça Osca

Aquest matí dotacions de Mossos d’Esquadra s’han presentat a la plaça Osca, remirant la plaça, i organitzant la prèvia d’algun dispositiu. Això ha fet saltar algunes alarmes a les veïnes i comerciants fins a saber-ne el motiu. Demà, 13 de març el Barça juga el seu partit de tornada dels vuitens de final de la Champions League. I la plaça Osca acollirà l’afició ultra rival. Així també n’informava el fotògraf de La Directa Victor Serri en una pilada.

Segons hem pogut saber, l’afició ultra de l’equip francès ha emplaçat als seus seguidors a concentrar-se al barri, previ al desplaçament al Camp Nou. Desconeixem fins a quin punt aquesta és un decisió consensuada amb l’ajuntament o qualsevol institució. Un ritual que ja s’ha repetit en d’altres ocasions en motiu dels Barça-Madrid, on part de l’afició local es concentra als bars de la plaça i marxa conjuntament fins al camp. Aquest cop però, els clients dels bars, seran l’afició rival. I no és una afició qualsevol. Perquè tot i que l’Olympque de Lyonnais pot ser un autèntic desconegut per gran part dels i les veïnes de la plaça, els seus aficionats son coneguts i de sobra per totes les policies europees, per ser una de les més conflictives i violentes. A això cal sumar-li la bona sintonia d’aquests ultres amb les aficions ultres del Madrid i l’Espanyol, adversaris esportius habituals de l’equip blaugrana.

Davant d’aquesta situació algunes comerciants s’han interessat pel dispositiu policial i com això els pot afectar. Segons ens fan saber, mossos d’esquadra no te previst evitar la concentració ultra i tant sols vol contenir-la dins la plaça, establint un perímetre de seguretat per evitar enfrontaments.

Cal recordar que dins la mateixa plaça hi ha ubicada la seu de la penya barcelonista de Sants-Hostafrancs i això pot ser motiu de conflicte entre aficions.


Alerta Ultra a Plaça Osca was first posted on Març 12, 2019 at 3:57 pm.
©2018 “Sants Viu“. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at xqueralt@gmail.com

Pots llegir la notícia original a //www.santsviu.cat