Can Migra desallotjada

El passat 1 de maig, el moviment llibertari de Barcelona posava el seu epicentre al barri de Sants organitzant actes i mobilitzacions. La manifestació principal de la tarda, va acabar amb l’ocupació de Can Migra, un espai dedicat a l’acollida de migrats al carrer Galileu. Un edifici que ja fa molts anys que restava tancat desprès que l’empresa de vàlvules del seus baixos va tancar portes. No és el primer cop que aquesta finca ha estat ocupada i desallotjada. Sembla doncs que l’abandó al que el te sotmesa la propietat serà el seu futur immediat, potser a l’espera que nous inquilins a plaça Sant Jaume facin possible més hotels o allotjaments turístics.

El dispositiu policial ha estat alertat pels propis ocupants ja de bon matí amb una piulada al seu compte de tuiter, quan els infants de l’escola Barrufet ja eren a classe i tallar el trànsit al carrer Galileu no dificultava l’accés a classes.

A partir d’aquell moment, un grup de solidàries s’ha concentrat a les portes de l’edifici a l’espera de l’actuació policial. La pluja ja era intensa des d’abans de les 10 del matí, un macro operatiu de mossos d’esquadra amb més de 12 furgons policials, un camió de bombers i ambulància, han tallat tots els accessos a peu i vehicles del tram de carrer, sense que cap agent de la Guàrdia Urbana hagi fet acte de presència per a redirigir el trànsit o informar a les veïnes com accedir a l’altre banda del carrer.  Ni des del Passeig Sant Antoni, ni des del carrer Serra i Arola, ni des del Vapor Vell es podia accedir a aquell tram de carrer. Les veïnes havien de demanar permís per sortir i entrar a casa i ho féien acompanyats d’un agent des del perímetre a la porta de casa o inversa, mentre la majoria de comerços han vist com el calaix quedava buit, i se’ls dificultava la recepció de mercaderies. De fet, no deixaven ni retirar els vehicles aparcats dins aquest tram de carrer, cosa que ha fet pensar a més d’un vianant que el que és feia dins el dispositiu policial era una operació antiterrorista.

Més d’una hora desprès de l’inici del dispositiu, la major part d’agents antiavalots restaven dins els furgons aparcats al passeig de sant Antoni, qui sap si esperant que la pluja baixes la intensitat, qui sap si esperant ordres dels jutjats confirmant l’ordre efectiva de desallotjament. Sigui quin fos el motiu, pocs minuts abans de les 12 del migdia, un exèrcit de policies ha baixat dels furgons i s’ha disposat a fer fora els concentrats a la porta de Can Migra.

Un a un, han estat obligats a abandonar el perímetre policial acompanyats per dos o més agents fins al passeig de sant Antoni, lloc on un grup de solidàries seguia animant a les que resistien i criticava l’actuació policial.

Un cop retirades totes les concentrades, ha entrat en acció el grup d’assalt que ha esbotzat la porta, facilitant l’accés a la resta de policies que han pogut comprovar que dins de Can Migra no hi havia cap resident, i retornar l’edifici a la propietat, que feia pocs minuts rondava per l’escena d’aquesta pel·lícula.  Ja és la una del migdia i els nens i nenes de Barrufet, poden sortir de classe, avui no tocava lliçó d’humanitat.

El barri i la ciutat perd una oportunitat per fer valer aquella reivindicació ja llunyana del “volem acollir”, el barri i la ciutat han retornat a la propietat el dret a seguir especulant.

Podeu consultar el fil de piulades que hem fet en directe a peu de carrer aqui:


Can Migra desallotjada was first posted on Maig 17, 2019 at 1:30 pm.
©2018 “Sants Viu“. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at xqueralt@gmail.com

Pots llegir la notícia original a //www.santsviu.cat