Ja tenim cartells de la Festa Major 2019

Si bé ja fa alguna setmana que des del Districte es feia públic el cartell guanyador del concurs anual obra de l’artista santsenc Jordi Sales, ha estat una mica més tard podem consultar totes les activitats de la Festa Major. Com ja és habitual la Festa Major Alternativa ha publicat el seu cartell d’activitats complert. Enguany la Festa Major Alternativa repeteix el model del darrer any amb la descentralització en diversos espais, davant dels locals que dia a dia construeixen el teixit popular del barri i que per tant, durant la Festa Major, també son els centres neuràlgics de la mateixa.

El divendres i dissabte però segueixen essent dies de treball conjunt i el parc de l’Espanya Industrial torna a ser punt de trobada on anar a ballar, dinar i passar el dia amb bona música, diumenge amb tot desmuntat, la cursa de carretons acomiadarà la Festa Major de Sants fins al 2020 i obrirà es portes a la Festa Major de La Bordeta 2019.

Enguany la polèmica per la negativa municipal del govern Colau-Collboni  a donar permisos per a organitzar el tradicional i popular dinar de paelles i arrossos al parc, ha fet que la seva celebració hagi estat en entredit. Finalment un nou col·lectiu del barri, n’ha assumit l’organització desafiant la prohibició municipal, i ja son més de 25 els equips que s’han apuntat a fer la seva arrossada particular dins del concurs.

Polèmiques a part, la Festa Major, començarà amb una reivindicació que fa anys que plana tant dins dels moviments socials com a la societat. El 23 d’agost, una marxa feminista no mixta (per a dones) recorrerà els espais festius per recordar que a la Festa Major i cada dia, volem viure sense agressions masclistes. Una reivindicació que tindrà continuïtat en els punts liles que comissions de Festa Major i Ajuntament faran visibles als carrers.

Per la seva banda, l’organització de la Festa Major Alternativa, ha volgut centrar la reivindicació en l’aniversari de la Vaga de la Canadenca en els 100 anys de la lluita social que va aturar mig país i va fer possible la jornada de 8 hores laborals. Una reivindicació més present que mai, en temps de l’anomenada flexibilitat laboral, les hores extres sovint impagades i un atur i precarietat que ens han de fer reflexionar sobre la possibilitat de reduir les hores de treball i repartir-les entre més treballadores.


Ja tenim cartells de la Festa Major 2019 was first posted on Agost 12, 2019 at 6:45 pm.
©2018 “Sants Viu“. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at xqueralt@gmail.com

Pots llegir la notícia original a //www.santsviu.cat