Any nou, xarxa nova

Comencem 2020, quart any d’esxistència d’aquesta iniciativa de comunicació popular als barris de Sants, Hostafrancs, Bordeta i Badal. Si bé el projecte neix a la plana de Facebook i al compte de tuiter, passa rapidament al format web i al canal de Telegram, per tant, podem dir que en quatre anys, tenim quatre xarxes o plataformes on comunicar el que passa als nostres barris, més enllà d’un canal de vídeo que usem puntualment quan volem enllaçar alguna filmació pròpia.

Durant el passat desembre vam sortir al càmera en mà a fer centenars de fotografíes de carrers, edificis, detalls i curiositats del barri per a tenir més fons documental i recursos. Un cop abocada aquesta informació a l’ordinador ens adonem que el barri és ple de racons particulars que fora de context no sabries si ubicar a Sants o a un poble del Pirineu, saber distinguir si els colors son dels murals d’Hostafrancs o d’una ciutat nòrdica, o si els solars abandonats o recuperats son a Badal o al casc antic de Reus.

Centenars d’imatges desades i centenars més que en volem fer. I quan parlem de xarxes socials i imatges, toca parlar d’instagram. Si amics… SantsViu ja te un compte a la xarxa de les fotografies amb més filtres de color per pixel del planeta i des del dia 1 de gener us hem anat publicant algunes d’aquestes imatges preses a finals de 2019. La idea és poder anar publicant imatges diariament, encara que no ens autoimposem cap regularitat. Imatges pròpies que anirem intercalant amb altres que pel seu interès informatiu (cartells, fotografia d’esdeveniments, …)vagin sorgint.

Ja ho sabeu, si ens voleu ajudar a fer crèixer el projecte, ens seguiu, ens compartiu i ens feu arribar imatges per poder explicar més i millor el que passa al dia a dia dels nostres carrrers.

En aquesta xarxa hi abocarem continguts de contrapunt o maneres senzilles d’explicar coses que s’entenen millor amb una imatge que no pas amb mil paraules. La primera albada del 2020, el retorna l’escola desprès de vacances de Nadal, el tancament d’un comerç dels de tota la vida, les bicicletes i cotxes antics en dies d’aplicació de la zona de baixes emissions (ZBE) per pal·liar els efectes de la contaminació o un rei Baltassar aclamat a la Cavalcada en un país on els migrants viuen pendents d’un CIE que els vol expulsar.


Any nou, xarxa nova was first posted on Gener 9, 2020 at 12:09 pm.
©2018 “Sants Viu“. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at xqueralt@gmail.com

Pots llegir la notícia original a //www.santsviu.cat