Foc al patriarcat amb l’autodefensa feminista

El foc com a eina i punt de trobada, que ilumina i que purifica, el foc com a millor manera de combatre els mals esperits. Foc a un sistema opresor -el patriarcat- que ha condemnat a tantes i tantes dones a la foguera de l’inquisició, per bruixes i metzineres. Foc nou per començar un any on les reivindicacions del feminisme poden viure un moment d’estancament o eclosió en funció de com el nou govern intenti cooptar-ne el rebuf per tal d’anular-ne el poder transformador. Un 2020 on el 8 de març cau en diumenge i la Vaga General convocada els dos darrers anys pot estar difuminada per l’efecte festiu o restar desplaçada en el calendari pertal de mantenir-ne el caràcter mobilitzador. Sigui com sigui, foc al patriarcat des del gener i fins desembre el 2020 i cada any.

Amb aquest foc encès, l’espai feminista de Sants pren la torxa i ilumina Can Batlló aquest dissabte amb una jornada no mixta per l’autodefensa feminista. De bon matí, els debats seran el punt de trobada on interrogar-se sobre la creació del subjecte polític i la referencialitat del mateix; com afrontar les agressions masclistes; com afrontar la reparació de qui la pateix i el paper de la justícia; com intersecciona el patriarcat amb el feixisme i el masclisme, i com s’afronten les agressions masclistes dins els espais militants. Preguntes i respostes que si bé poden donar per a moltes hores de debat, han de cloure a quarts de tres, quan està previst el dinar, i deixar temps per pair-lo abans d’afontar els taller que hi ha preparats per a la tarda. N’hi haurà de Dancehall, d’autodefensa, sexualitat i remeis ancestrals.

Aquest temps de tallers ha de servir també, per a poder donar temps a les relatores dels debats matinals a posar en comú les intervencions i presentar-ne el retorn a dos quarts de set. Ja a partir de les nou del vespre, l’akelarre i la festa han d’allargar la nit fins la matinada.

 


Foc al patriarcat amb l’autodefensa feminista was first posted on Gener 10, 2020 at 5:37 pm.
©2018 “Sants Viu“. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at xqueralt@gmail.com

Pots llegir la notícia original a //www.santsviu.cat