Sindicats d’Habitatge, l’estructura d’estat

En només 24 hores el barri ha viscut dos exemples de com els sindicats d’habitatge son a hores d’ara una de les poques estructures que garanteixen el dret a l’habitatge digne per a aquelles persones més vulnerables. Si potser a nivell mediàtic em vist com el cas de #EnCintoEsQuedaAlBarri ha fet que fins i tot que l‘ONU es pronuncï contra el desnonament d’una persona de 92 anys abans que cap altra institució local, aquesta és una realitat que travessa els nostres barris cada dia.

Ahir dilluns, el grup d’Habitatge de Vallcarca es desplaçava fins a Sants per ocupar les oficines de Finques Jordan al carrer Vallespir. Dolores Garcia està patint un cas d’assetjament immobiliari per tal de fer-la fora de casa seva. Una dona de 61 anys i amb un 82% de discapacitat, i per tant de dependència. El seu cas, un entre tants on desprès d’anys de pagar religiosament, veu com la casa se li cau a trossos, mentre la propietat no hi fa millores i ara de cop i volta li neguen renovar-li el contracte. L’ocupació de finques Jordan a fet moure fitxa, i per fi el conseller d’habitatge de Gràcia començar a buscar solucions, unes solucions que potser hauríen d’haver arribat molt abans d’arribar a aquest punt.

I és que quan ja no hi ha cap negociació possible, només queden els carrers. Un mostra més d’aquesta realitat l’hem viscut avui per partida doble al carrer Torre den Damiants d’Hostafrancs. La Verónica i la seva família afrontaven el tercer llençament judicial per tal de desnonar-la de casa seva. En ser un tercer llençament, eren moltes les sospites de desplegament policial per tal de fer efectiu el manament judicial, motiu pel qual les veïnes organitzades dins el Grup d’Habitatge de Sants, han posat despertadors ven aviat, per garantir que a les nou del matí ja hi hauria força gent fent costat a la Verónica a peu de carrer per tal d’aturar la comitiva judicial. Així ha estat, malgrat la tímida pluja matinal una seixantena de persones han garantit el dret a l’habitatge als nostres barris mitjançant l’acció directa i posat-hi el cos. La comitiva judicial ha hagut de fer marxa enrrere i tornar cap a casa amb les mans buides. A les 10:30 el Grup d’Habitatge de Sants donava per aturat el desnonament i la foto de família s’omplia de felicitat i somriures.

I si dèiem que avui el GHAS ha guanyat per partida doble és simplement perquè l’atzar ha fet que localitzessin una segona comitiva quan anava a procedir a un altre desnonament, aquest segon també s’ha pogut aturar.

Venen dies de campanyes electorals -si és que mai n’hem sortit- i on moltes voldran proposar lleis d’habitatge, lloguers regulats, o construir i construir més habitatge públic. Avui en dia, la campanya per l’habitatge i l’única estructura que el defensa de manera real i efectiva des de l’autotutela de drets son els sindicats d’habitatge que portal a portal i immobiliària a immobiliària planten cara a l’especulació, la justícia de classe i aquells que n’executen les ordres.


Sindicats d’Habitatge, l’estructura d’estat was first posted on Febrer 12, 2020 at 3:52 pm.
©2018 “Sants Viu“. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at xqueralt@gmail.com

Pots llegir la notícia original a //www.santsviu.cat