8M Juntes, diverses, mobilitzades, a per totes!

Un any més l’Espai Feminista de Sants serà el protagonista de la mobilització en la diada del 8 de març als nostres barris. Un espai que acumula ja un gran bagatge formatiu i mobilitzador als nostres barris i que consolida així el darrer any d’activitats i conscienciació social.

Per a la vaga de diumenge, l’Espai Feminista ha fet públic el seu cartell de convocatòries de la jornada, on hi destaquen 6 hores i punts de trobada al llarg de la jornada. De fet la primera convocatòria ja és la nit del dia 7de març, en la ja tradicional marxa nocturna feminista. Per tal d’anar-hi conjuntament, s’ha fet una cita a les 19:00 a la plaça de Sants.

Ja el mateix dia 8 de març, trobem tres convocatòries matinals. La primera a les 7:30 del matí a la plaça de Sants per anar a donar suport al piquet matinal de les companyes feministes de Sarrià. Ja en clau de barri, a les 9:00, s’ha organitzat un esmorzar popular a la plaça de Sants que donarà peu a la mobilització matinal a la qual s’hi demana portar roba lila o negre, perruques, i mocadors feministes. Cap al migdia (12h.), la plaça Bonet i Muixí serà el punt de trobada per anar juntes cap al lloc indicat pel col·lectiu feminista on fer el dinar popular. Us demanen que porteu un penja-robes!

Un cop el dinar s’hagi posat a lloc, serà hora d’anar pensant en la mobilització unitària de la tarda. Enguany son 13 les capitals dels Països Catalans en les que el moviment feminista i les organitzacions polítiques i sindicals es mobilitzaran de manera unitària. Per part de l’esquerra independentista aquesta mobilització es farà sota el lema “A per totes”. En el seu manifest, posen de relleu les mancances dels anomenats governs feministes, i la necessitat que “Cal seguir apuntant a la base del que volem canviar, el sistema capitalista i patriarcal, com a màxim responsable de les desigualtats, explotacions i opressions que patim les dones treballadores.”, a fi d’ensorrar el model capitalista-patriarcal proposen Nosaltres tenim clar que per aconseguir una millora de les condicions de vida de totes les dones treballadores dels Països Catalans –i del món– cal avançar cap a una revolució feminista i socialista.”

Per a dur a terme aquesta revolució feminista i socialista cal però previavem una extensió d’aquests valors a la resta d’espais de lluita “hem de feminitzar totes les lluites socials: en defensa de l’habitatge, en defensa dels serveis públics i en defensa de la millora de les condicions laborals”

Perquè si no s’omplen de contiguts aquests espais de lluita poden quedar desdibuixats, calen “propostes que canviïn les condicions materials de vida de les dones treballadores i que no buidin de contingut i de radicalitat la proposta feminista. Sabem on som i sabem on anem. ANEM A TOTES!” acaba dient el manifest.

La mobilització unitària de Barcelona tindrà la capçalera a la plaça Universitat a partir de les 17:00 i marxarà fins  a l’Arc del Triomf, aquesta mobilització te una parada prèvia al barri. l’Espai Feminista de Sants ha convocat a les 16:30 a plaça Espanya per omplir ja la Gran Via i avançar “Juntes i diverses” cap al punt de sortida.


8M Juntes, diverses, mobilitzades, a per totes! was first posted on Març 6, 2020 at 10:41 am.
©2018 “Sants Viu“. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at xqueralt@gmail.com

Pots llegir la notícia original a //www.santsviu.cat