La mobilització popular serà la vacuna de la crisi

Ahir dimarts, a l’hora dels aplaudiments, en un dels racons del barri que millors característiques de distanciament social i visibilitat oferia, va acollir la primera mobilització post pandèmia que es feia a Barcelona de manera descentralitzada.

6 barris de la ciutat havien convocat concentracions públiques per tal de recuperar els carrers en un moment en el que cada cop més gent torna a la feina i ho fa sense mesures de seguretat sanitària, però també en el moment en que més mesures repressives s’estan desencadenant contra la classe treballadora. Ahir mateix, una família va ser desnonada al carrer d’Antoni Capmany amb l’aliança entre mossos d’esquadra i una empresa de seguretat.

Seguim amb els militars desplegats als nostres carrers, milers de persones segueixen sense cobrar els subsidis promesos fa dos mesos, les denuncies de violència masclista a les llars confinades segueixen creixent, cada cop més famílies han de menester el menjar de la xarxa d’aliments i el feixisme segueix present i organitzat.

De fet, ha estat l’extrema dreta la primera en mobilitzar-se a l’estat, desobeint qualsevol normativa sanitària i de distanciament, amuntegant centenars de persones als carrers de Madrid amb la complicitat del govern local i de les forces policials de l’estat.

Si la dreta tenia via lliure per manifestar-se, quin impediment hi podia haver a que ho és l’esquerra de manera responsable?

Vista l’experiència, ahir els manifestants haurien d’haver portat banderes espanyoles i cavalcar descapotats, doncs arreu de la ciutat els mossos d’esquadra van intervenir en totes les mobilitzacions, primer intimidant, desprès encapsulant algunes mobilitzacions, identificant algunes de les persones participants i fins i tot detenint a una persona al barri de Gràcia. A Sants segons hem pogut saber, dues persones han estat identificades desprès de la concentració quan anaven cap a casa.

Al barri, el desplegament de pancartes unipersonals o aguantades per dues persones amb distàncies socials de seguretat, van oferir la imatge de la concentració. Una quarantena de veïnes que reivindicaven que “Retallar la sanitat mata”, “menys militars i més sanitaris”, contra els desnonaments o evidenciant que el virus és el capitalisme es van plantar durant 15 minuts a les vuit del vespre a la Rambla de Brasil a tocar de les vies, entre el carrer Pavia i el calaix. Mentre la concentració cridava l’atenció de vianants del mateix carrer i del calaix, es llegia un manifest on es convidava a la classe treballadora a prendre els carrers i lluitar contra el capitalisme. Una patrulla dels mossos va seguir en tot moment l’esdevenir de la concentració des d’un lateral de la Rambla amb el suport de dues furgonetes d’uniformats amb armes llargues a la vista, també ens va sembla veure algun altre agent de paisà assegut als bancs de la Rambla.

A darrera hora del vespre l’esquerra independentista feia públic un comunicat de suport a les mobilitzacions i a les persones que han estat identificades, així com a la persona detinguda a Gràcia.


La mobilització popular serà la vacuna de la crisi was first posted on maig 20, 2020 at 9:16 am.
©2018 “Sants Viu“. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at xqueralt@gmail.com

Pots llegir la notícia original a //www.santsviu.cat