El treball, eix de lluita per recuperar els carrers

Segona setmana de mobilitzacions post confinament. Altre cop l’esquerra independentista i el moviment popular ha fet crida a prendre els carrers i a no restar tancats a casa quan la crisi capitalista es fa cada cop més crua al nostre barri.

Una setmana on la xarxa d’aliments segueix omplint carros de la compra per a un miler de veïnes del barri gràcies al suport mutu i a l’organització veïnal des de centres socials ocupats, casal de joves o el casal independentista. Al marge de les institucions. Sense les institucions que han desertat dels mínims imprescindibles per a garantir la vida.

A Barcelona, avui hem vist com l’ajuntament destinava un milió d’euros a subvencionar els lloguers dels petits comerciants, és a dir, a donar un milió d’euros de diners públics a especuladors que lloguen locals a comerciants. No han fet cap pas per a retallar el benefici especulatiu, sinó que han insuflat més aire dins la bombolla especulativa. Una mostra més que davant aquesta crisi capitalista les administracions juguen a l’equip de la banca i l’especulació, i no a l’equip de qui cada setmana necessita ajuda per omplir la nevera.

Aquesta setmana hem sabut que 1.300.000 persones encara no han cobrat l’ERTO aplicat a mitjans de març. 2 mesos llargs amb promeses i sense ingressos, i les promeses no es mengen ni paguen factures. Vota Solucions, deien no fa massa mesos.

I es aquesta situació d’explotació i precarietat la que ha fet que ahir a la concentració, es cedís el micròfon a la Majo, militant de la Coordinadora Obrera Sindical que va recordar el paper de PSOE i Podemos com a partits que estan possibilitant els acomiadaments post ERTO, la pèrdua d’atur per a aquells que cobrin prestacions a partir de juny, esdevenint el govern de la oligarquia amb complicitat amb els sindicats de la patronal (CCOO i UGT), que no fan res davant l’esclavatge al que s’està sotmeten als migrats que recullen fruita a Lleida, o a qualsevol comarca dels Països Catalans en sectors de cures i serveis. Una situació de precarietat que és la responsable dels més de 600 morts i milers de ferits a la feina en el darrer any.

Davant aquesta situació la COS plateja assenyalar els culpables. El govern espanyol que empresona pobles i castiga a la classe treballadora, la patronal capitalista infinitament assedegada de guanys i uns sindicats falsos al seu servei. Així la sindicalista santsenca aposta per un sindicalisme anticapitalista pels Països Catalans, de base assemblaria, per la construcció d’una societat feminista, i la lluita internacionalista amb la resta de pobles del món, contra el capitalisme, el racisme, el patriarcat i el feixisme.

 


El treball, eix de lluita per recuperar els carrers was first posted on maig 27, 2020 at 1:20 am.
©2018 “Sants Viu“. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at xqueralt@gmail.com

Pots llegir la notícia original a //www.santsviu.cat