Homofòbia a l’estació de Sants

18 anys ha hagut d’esperar un treballador de la seguretat de l’estació de Sants per tenir una sentència favorable en un cas de discriminació laboral per orientació sexual. I és que la víctima d’aquest cas va patir l’assetjament per part d’altres vigilants de seguretat de l’estació amb el vist i plau dels seus caps durant anys. Aquesta situació li va ocasionar una baixa laboral per ansietat, insomni, baix estat d’ànim, plor freqüent i trastorn alimentari. Aquestes agressions es produïen tant els vestuaris de l’empresa com al mateix lloc de treball.

La víctima va presentar una queixa a l’empresa i aquesta se’n va desentendre en primera instància. Motiu pel qual i amb el suport sindical va pujar la queixa a Inspecció de Treball, que va condemnar l’empresa al pagament de 12.000 euros per infracció molt greu. L’empresa seguia negant l’agressió i va presentar recurs l’any 2005.

Ara a data 2020, el jutjat condemna a 18 mesos de presó a cadascun dels agressors i a indemnitzar la víctima amb 44.275.

I és que si seguim les xarxes socials habitualment és força freqüent trobar casos d’abusos de poder, prepotència i agressions vinculades a vigilants de seguretat de l’estació o de Renfe. Tot just fa un any, Renfe ja va anunciar la retirada de servei d’un altre vigilant a qui van denunciar per una agressió racista contra un viatger negre.

 

 


Homofòbia a l’estació de Sants was first posted on maig 28, 2020 at 9:06 am.
©2018 “Sants Viu“. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at xqueralt@gmail.com

Pots llegir la notícia original a //www.santsviu.cat