La classe treballadora pren protagonisme

Tercer dimarts de mobilització continuada arreu dels Països Catalans sota el paraigües de “Recuperem els carrers” per posar la vida abans que el capital. Aquesta setmana més de 60 barris i viles del país ja s’han sumat a la dinàmica i fan més gran la taca d’oli que s’exten en demanda de millores socials. Aquesta setmana, la concentració que ha fixat la cruïlla de Badal amb Pavia com a punt de trobada va passar de mobilització estàtica, a la primera cercavila post confinament del barri. Ja el dia anterior milers de persones es manifestaven en moviment davant la seu consular dels EUA a Barcelona en rebuig a la violència policial racista que està vivint l’autoanomenada democràcia més gran del món. Així el barri es posava al nivell del ritme de desconfinament i pujava un graó. Mantenint sempre la distància de seguretat, pancartes individuals i les mascaretes, la concentració va enfilar la Rambla de Badal fins a carretera de Sants on van tallar el trànsit mentre des de la megafonia es llegia un manifest de suport a les treballadores en lluita. A les de Nissan de Barcelona i rodalia que estan essent acomiadades; a les de Ford a Almussafes que estan patint un ERO; a les treballadores de Lidl que estan convocades a una vaga demà dia 4 en demanda de major protecció sanitària; així com amb el conjunt de treballadores que dos mesos desprès de l’inici dels ERTO encara no han cobrat cap subsidi i les treballadores migrades que son encara més invisibilitzades degut al seu treball sovint fora de contractes i altament precaritzades. Tot i la presència policial, no ens consta cap identificació ni incident, les darreres setmanes van ser identificades 2 persones en la primera mobilització i una altre en la segona. Podeu escoltar el parlament sencer en el vídeo que us oferim.

 


La classe treballadora pren protagonisme was first posted on juny 3, 2020 at 5:13 pm.
©2018 “Sants Viu“. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at xqueralt@gmail.com

Pots llegir la notícia original a //www.santsviu.cat