Que no ens robin la vida

CAP Manso

La recuperació d’activitat social i econòmica de la post pandèmia està essent lenta però continuada. Segurament serà insuficient pel que fa a l’aplicació de mesures administratives que garanteixin que les classes populars reverteixin les condicions alarmants de crisi econòmica que ha suposat l’aturada. Una situació contraposada a la gran quantitat de beneficis empresarials de sectors econòmics que fa anys que es lucren amb la prestació de serveis públics.

Des de la Candidatura d’Unitat Popular es llença una campanya en defensa de la vida. Si bé fa uns dies, aquesta iniciativa es va fer visible a centres sanitaris de la ciutat, i el canal de yotube del partit ha penjat entrevistes temàtiques amb algunes de les seves cares visibles. Serà als barris on aquesta campanya s’ha de estendre territorialment. Així, la CUP de Sants-Montjuïc, centra part de la seva iniciativa en fer visible la situació a les residències del districte.

Segons la formació independentista, la gestió de les residències de gent gran és un exemple perfecte sobre com “els interessos del capitalisme ens roba vida”, doncs és un sector altament privatitzat, on la injecció de diner públic és imprescindible, però alhora és un sector incapaç de gestionar la seva empresa, obligant al sector públic a rescatar-ne la gestió. El cas de la Residència de Mossèn Vidal Aunós a la Bordeta com a exemple pràctic per entendre com gestiona el mercat lliure el dret a la vida.

Un centre que ja abans de la pandèmia va tenir un cas gravíssim de desatenció i mala praxi assistencial. Dues persones van ser acomiadades i denunciades per abusos contra els usuaris. Una usuaria va ser violada per un dels treballadors.

En fase expansiva de la pandèmia, la gestió no va anar a millor, gran part de les persones ingressades han patit contagis per COVID-19 i la xifra de defuncions ha estat molt elevada. En un sol dia 30 pacients van ser traslladats en ambulància a centres mèdics, i han estat més de 80 els infectats. Finalment la Generalitat, ha hagut d’intervertir la gestió del centre per a evitar que el negoci residencial es cobrés més vides.


Que no ens robin la vida was first posted on juny 8, 2020 at 9:41 am.
©2018 “Sants Viu“. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at xqueralt@gmail.com

Pots llegir la notícia original a //www.santsviu.cat