Mossos i sicaris desallotgen Ca la Cristina

El projecte d’habitatge feminista iniciat el passat 8 de març amb l’ocupació d’un immoble abandonat des de fa anys al final del carrer Sagunt ha estat violentat aquest matí per l’acció coordinada entre jutges, policia i empresa privada de desnonaments.

Si la propietat ja va intentar un primer desallotjament sense ordre judicial el passat mes d’abril i en plena pandèmia de COVID-19, pocs dies desprès de la represa de les actuacions judicials ha estat l’acció conjunta de llei i ordre la que ha facilitat la tasca a l’empresa privada, que tant sols ha hagut d’esperar a que els Mossos d’esquadra li fes la feina bruta per acte seguit prendre posicions dins l’edifici i recuperar-lo per a l’especulació.

Davant d’aquest desnonament, i la situació de precarietat en la que han quedat les 10 famílies que l’habitaven, han fet públic aquest comunicat:

Aquesta matinada un dispositiu dels @mossos s’ha plantat al portal de @Ca_la_Cristina i ha desallotjat a 10 famílies del @HabitatgeSants, el @HabJuvenilSants i el @SindicatlH

Avui han desallotjat @Ca_la_Cristina, un bloc de dones alliberat durant la jornada del 8 de març d’enguany en el marc de la @vaga8m #FemLlarsFeministes
#8m

Un cop més les dones patim la violència policial i de gènere. Això que ha passat avui és un atac contra les més vulnerables i contra el moviment feminista.

Avui 10 famílies es queden al carrer. No ha trigat gaire a tornar la normalitat de deixar gent sense casa. Però nosaltres som més persistents! I seguirem juntes per fer front a aquesta barbàrie!

La propietat, Dinder Trade SL, vol utilitzar el bloc per especular, contribuint així en fer encara més invivibles els nostres barris!

Ja ho van intentar una vegada enviant matons de City Lock en plena pandèmia de coronavirus i les veïnes van respondre. Avui han aconseguit fer-nos fora, però això no quedarà així!

Ni un pas enrere contra l’especulació! Ni un pas enrere en defensa de la nostra gent!

És per això que des del primer moment el col·lectius d’habitatge de Sants ha emplaçat a les veïnes a concentrar-se davant la seu del Districte on pressionar per una solució real i efectiva per a les famílies desnonandes.

 


Mossos i sicaris desallotgen Ca la Cristina was first posted on juny 25, 2020 at 3:38 pm.
©2018 “Sants Viu“. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at xqueralt@gmail.com

Pots llegir la notícia original a //www.santsviu.cat