Font de la Budellera [Sortim de Sants]

Fa uns dies anunciaven noves seccions fixes pel curs 2020-2021. Un cop al mes us proposarem “Sortir de Sants”, i aquest cap de setmana llarg pot ser una bona oportunitat per fer una sortida matinal o d’un dia fins a la Font de la Budellera, amb vistes al Vallès i al pla de Barcelona.

vistes del Vallès

Sortim de casa i anem cap a la plaça de Sants, agafem el metro a la línia blava fins a Diagonal, allà fem el clàssic transbordament cap als Ferrocarrils de la Generalitat. Caldrà agafar el S1 fins al Peu del Funicular, allà agafarem el Funicular fins a Vallvidrera superior. Sortint de l’estació, hi trobem la parada del 111, el bus de barri que ens aproparà fins la parada de la carretera de Vallvidrera a Sant Cugat. És la parada anterior a la plaça Tibidabo, just quan deixem Barcelona a l’esquena i la corba ens deixa el Vallès al davant. Allà és on les cames comencen a treballar.

Primer i obligat, apropar-se fins al l’esplanada que hi ha a tocar del la parada d’autobús direcció cap al parc d’atraccions. Des de l’esplanada podem veure les vistes del Vallès, amb La Floresta i Sant Cugat en primer terme. Seguint la carretera de Vallvidrera passarem de darrera cap a davant del temple expiatori del Sagrat Cor i arribarem fins al parc d’atraccions. Amb la nòria i la Talaia a ma esquerra, i si la gentada ho permet, gaudirem de les vistes privilegiades que el mirador ens deixa sobre el pla de Barcelona, des del besos al Prat, veurem el barri ven petit des de la muntanya.

Seguirem baixant per la carretera de Vallvidrera direcció cap a la Torre de Collserola, abans de l’aparcament del mirador (sempre tancat amb cadenat) hi trobarem el camí de Sant Cugat, un carrer on el trànsit està regulat per una pilona. Aquí ja entrem al bosc. Al cap d’uns 100 o 150 metres, veurem que a mà esquerra s’obre un sender que ens fa baixar fins al carrer del parc de la Budellera, ja només cal que seguim les indicacions, amb 20 minuts haureu baixat del mirador fins a la Font de la Budellera. Un parc auster, però arranjat i net. Amb bancs o escales on fer un mos i beure un glop d’aigua, i fer les fotografies de rigor a les fonts i baixants d’aigua entre les escales de pedra. L’espai és ampli i dona peu al joc amb infants o amb el gos si en porteu. La tornada la podem fer pel mateix camí per on hem vingut o fer una petita variació i apropar-se cap a la Torre de Collserola poc abans de tornar a la carretera de Vallvidrera.

La torre te un mirador força que no està a l’alçada, està força deixat i el camí esglaonat està malmès per les pluges i el pas de la gent. Des del seu cim, les vistes no milloren les que ja hem vist del del costat del parc d’atraccions. Això si, si feu aquesta ruta us estalvieu la pujada de retorn fins al parc, i podeu agafar altre cop el 111 a tocar de l’aparcament del mirador.

Una matinal amb canalla amb el que malauradament invertirem més temps de trajecte des del barri fins la parada del 111 on baixem que no pas el passeig caminant. Les vistes des de Collserola a banda i banda de la muntanya per una banda i l’estada en un parc força desconegut i poc transitat, seran els al·licients principals. Si ens llevem aviat, podem tornar a dinar al barri, si hi pugem a mig matí, fer el pícnic a la font, serà la millor elecció.


Font de la Budellera [Sortim de Sants] was first posted on octubre 9, 2020 at 7:59 am.
©2018 “Sants Viu“. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at xqueralt@gmail.com

Pots llegir la notícia original a //www.santsviu.cat