Hamburguesa escalivada [omplim el pap]

Nova secció de cuina i per tant, nova col·laboració del curs a Santsviu.cat. Ens fa molta il·lusió, presentar-vos en Pere Cardona, cuiner. Actualment el podeu trobar als fogons de “La Nova Farga” i al seu compte de tuiter  @100vinagretes.  Amb en Pere, aquest curs omplim el pap.

Fart d’anar a la botiga i comprar hamburgueses “super eco” on et gastes tot i més per 2 hamburgueses? Fart de veure gent “super healthy food” que no saben ni escriure el seu nom però en saben molt de cuina sana? Doncs heus aquí aquesta recepta per desfogar-vos i per fer-vos veure que no és tan complicat cuinar! I no em vingueu amb el temps eh bandarres! El temps és relatiu i discutible. Una gran majoria diu que no té temps per cuinar però es mira 24 temporades seguides d’una sèrie que dos anys més tard ni recordarà. I amb aquesta recepta també podeu fer un fons de nevera, per exemple… en lloc d’escalivar les quantitats que poso feu una mica més i ja tindríeu acompanyaments o comparses dins d’altres plats. Una amanida de tardor amb albergínies escalivades, formatge brie i magrana amb unes olives d’Aragó… què? Bé oi? O mil coses diferents. Sempre quan feu algun plat feu una mica més i teniu reserves a la nevera que és una de les coses més bàsiques i necessàries en el nostre dia a dia.

 

HAMBURGUESA D’ESCALIVADA

– 3 Pebrots vermells.

– 3 Albergínies.

– 2 Patates.

– Sal i pebre.

– Farina

– Nou moscada (opcional)

 

Escalivarem els pebrots vermells i les albergínies al forn o al foc, com vosaltres vulgueu. Un cop ja feta ho deixarem refredar, ho pelarem i ho reservarem.

A una paella antiadherent saltejarem els escalivats. Ratllarem les dues patates i cap dins.

En aquest moment hi podeu afegir l’espècie que vulgueu, per exemple la artxiconeguda orenga o la clandestina nou moscada (aquesta última molt recomanada).

Hem d’aconseguir una textura com una massa de croquetes, densa i tota unida. Ho deixarem refredar. Després només caldrà agafar una part, donar forma de pilota i aplanar. Jo hi poso una mica de farina i cap a la planxa.

Bon profit i omplim el pap!


Hamburguesa escalivada [omplim el pap] was first posted on octubre 13, 2020 at 8:07 am.
©2018 “Sants Viu“. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at xqueralt@gmail.com

Pots llegir la notícia original a //www.santsviu.cat