La missatgeria en línia [Apprenem]

Amb aquest article d’en Xavier Vàzquez, comencem la secció de comparativa d’aplicacions per a mòbil que tractaran sobre les més habituals en els vostres dispositius: Comencem amb les aplicacions de missatgeria.

APP’s de missatgeria

Cal tenir en compte que aquestes aplicacions estan en constant actualització, així que les característiques poden patir modificacions passats uns mesos. Concretament aquest estudi es va fer durant el confinament.

Les aplicacions que hem triat per fer aquesta comparativa són:

– Whatsapp

– Telegram

-Messenger (de Facebook)

– Line

– Instagram

Comencem per Whatsapp, ja que és l’aplicació que genera els estàndards en ser la més utilitzada. Es compta que té més de 2.000.000.000 (dos mil milions) d’usuàries. Durant molts anys ha funcionant seguint el principi de «menys és més», això és una aplicació lleugera i decidida en fer allò pel que ha estat pensada sense gaires distraccions. En els últims temps això ha anat canviant fins el punt que ara té stickers, videotrucades i tema fosc quelcom impensable anys enrere. També ha millorat les opcions de privacitat i seguretat amb l’arribada dels xats xifrats d’extrem a extrem i de l’opció d’introduir la petjada dactilar per accedir a l’aplicació. No està basada en el núvol, per tant no és nadivament multidispositiu i les opcions que ho fan possible tenen certes limitacions (la coneguda necessitat de tenir el mòbil encès i amb cobertura de dades per poder utilitzar Whatsapp Web). Una altra de les característiques negatives és la imperiosa necessitat per funcionar d’associar-hi un número de telèfon.

Continuem per Telegram, aplicació que va néixer al 2013 i ha esdevingut l’etern aspirant. Tot i no arribar als números d’usuàries de Whatsapp no és queda curt i es xifren els seus usuaris en més de 200.000.000 (dos-cents milions) d’usuàries. Tot i néixer molt semblant a Whatsapp, poc a poc ha anat creant la seva identitat pròpia centrant-se en la comunicacions de xat que es troben molt més desenvolupades que a Whatsapp, amb articles ràpids, enquestes, bots, facilitats per a fer respostes, mencions o cercar un missatge. Una gran característica és la seva capacitat d’arribar als grups de 200.000 membres. Quant a la privacitat aposta pel seu propi sistema de xifratge d’extrem a extrem és exclusiu dels xats secrets. Una característica important és que es basa en el núvol la qual cosa permet canviar de dispositiu i continuar la conversa sense problema. Inclou també la capacitat de fer videotrucades.

Anem ara per la que el referèndum de l’1 d’octubre de 2017 va fer famosa: Signal. El punt fort de Signal és la seguretat. A banda de totes les seguretats que mantenen la resta d’aplicacions (accés en dues passes, xifratge punt a punt, …) té l’avantatge que sent, com és, de codi obert, qualsevol pot accedir a la seva programació i veure realment què fa i com fa allò que fa. En pro de la seguretat i la privacitat té una característica que pot agradar molt o no agradar gens: no permet fer captures de pantalla. És allò de la balança seguretat/comoditat. Per la resta, inclou totes les funcions esperables: videotrucades, grups, compartició d’arxius, …

Seguim pel Messenger (de Facebook) que durant molts anys no era res més que la funció de xat de Facebook i, de fet, continua sent imprescindible un compte de Facebook per poder-hi accedir. La seva quantitat d’usuàries s’estima superior als 1.300.000.00. (mil tres-cent milions) d’usuàries. Sempre ha estat una aplicació molt pesada. No és ni l’aplicació més ràpida ni la més estable. Un dels seus punts forts és la possibilitat de les videotrucades de 50 persones. Es basa en el núvol per tant pot utilitzar-se a diferents dispositius alhora. La seguretat i privacitat no són els seus punts forts.

Abans d’incloure l’última opció que no és ben bé una aplicació de missatgeria parlarem de Line que és una aplicació molt utilitzada a orient que té poca tirada a occident. Amb tot, arriba als 187.000.000 (cent vuitanta-set milions) d’usuàries. Té una estètica molt característica i una identitat pròpia basada en els stickers (invent seu que van adaptar la resta d’aplicacions). És una aplicació no tant ràpida com les anteriors tot i que ha millorat força en els últims temps. Quant a la seguretat i privacitat Line xifra les converses d’extrem a exptrem i inclou videotrucades de fins a 200 usuàries. També compta amb una aplicació pròpia per ordinador.

Per últim parlarem d’Instagram. Tot i no ser una aplicació de missatgeria, hi ha una gran quantitat d’usuàries que la gasten amb aquest objectiu. Arriba a les 1.000.000.000 (mil milions) d’usuàries tot i que no totes l’utilitzen com a aplicació de missatgeria. Com a aplicació de missatgeria té diverses carències com per exemple la poca diversitat d’arxius que s’hi poden compartir. Tot i tenir la possibilitat de multidispositiu quan no es fa servir des del mòbil és poc còmode.

Amb això, completem la comparativa no sense abans agrair a www.xatakandroid.com bona part de la informació que ha servit de base per fer aquest article.

El proper mes comparem aplicacions de mapes.

Fins llavors!


La missatgeria en línia [Apprenem] was first posted on octubre 15, 2020 at 7:30 am.
©2018 “Sants Viu“. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at xqueralt@gmail.com

Pots llegir la notícia original a //www.santsviu.cat