Pastís ràpid de poma [Omplim el pap]

Segona recepta del Pere Cardona, el nostre cuiner de capçalera i de la Nova Farga. Avui la cosa va de dolços.

Jo no sóc massa de fer postres, de fet sempre quan el faig utilitzo el recurs fàcil del “google” buscant coses com… “Postres per tontos”, “postres molt fàcils” o altres d’aquest estil. Gràcies a aquestes cerques m’hi he trobat receptes ben complicades o altres ben senzilles. El que us vinc a dir és que no us fieu de certes receptes que us ho diuen com unes postres super fàcils i després necessiteu mil ingredients. Aquest pastís de poma és una meravella i molt fàcil de fer, de veritat, només cal que llegiu la recepta i us vindran ganes de fer-lo.

Així doncs aneu a comprar 4 coses (moltes ja les tindreu a casa) i apa!
I una cosa a remarcar, si feu aquest pastís o un altre, però el feu vosaltres i en mengeu un tros, només en menjareu un tros, us quedareu bé. Ara! Si compreu merda de pastisseria industrial veureu com no podeu para de menjar… vés a saber quina drogaina hi posen a aquelles merdes en formes de pastissos.

PASTÍS RÀPID DE POMA

– 3 Pomes.
– 4 Ous.
– 200 grams Farina.
– 200 grams Sucre.
– 1 llimona
– Canyella en pols.
– 1 Sobre de llevadura.
– oli i mantega

Posar a un bol el sucre, la farina, els ous, el sobre de llevadura, l’oli de gira-sol, l’oli d’oliva i ho tritureu.
Netegeu, peleu i talleu la poma a trossets petits. Incorporar al bol.
Ratllar la llimona a la massa del pastís i empolvorar canyella a gust de cada persona.
Preescalfeu el forn 180° uns 10 minuts
Posar la massa a un motlle amb una mica de mantega untada i farina empolvorada.
Al forn fins que el tingueu llest… si veieu que es torra massa per dalt i encara li falta ho tapeu amb paper d’alumini i apa! Fins que quedi al punt (punxant amb escuradents quan estigui sec ja estarà).

Quan el tingueu fet i un cop fred hi podeu posar melmelada o xocolata desfeta… el que us passi pel cap.

Recupereu la primera recepta d’hamburguesa escalivada, clicant aquí.

 


Pastís ràpid de poma [Omplim el pap] was first posted on novembre 19, 2020 at 7:30 am.
©2018 “Sants Viu“. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at xqueralt@gmail.com

Pots llegir la notícia original a //www.santsviu.cat