La fundació Arrels busca voluntàries pel 26N

Almoina al carrer de Sants

Una de les noticies del cap de setmana passat ha estat el tiroteig d’una persona sense sostre a la ciutat de Barcelona. Que l’autor dels trets hagi estat un membre de la Guàrdia Urbana, i que les imatges que s’han fet públiques posin de relleu la desproporció de l’actuació policial, sembla que portarà cua i ressó mediàtic.

El cert és que des de fa molts anys la Fundació Arrels fa una tasca social i humanitària amb les persones que viuen als carrers de la nostra ciutat. els i les sense sostre. Una tasca allunyada de grans titulars en el dia a dia i que massa sovint només son noticia quan passen aquest tipus de situacions.

A Sants, el fenomen del sensellarisme no ens és aliè, som el segon districte en nombre de persones sense llar dormint al carrer. Una dada que no podríem saber sense la tasca de centenars de persones voluntàries que regularment i sota supervisió de l’entitat social elaboren un cens. Aquest proper dia 26 de novembre toca sortir al carrer, de nit, a refer aquest cens. Una necessitat per poder parlar amb propietat d’una realitat que des de l’inici de la pandèmia ha afectat a cada cop més persones. I cada cop afecta a més dones, tal i com ja us en vam informar a principi de mes en l’article que ens va fer la Neus Mota.

Si voleu participar d’aquest voluntariat, cal que compliu uns mínims requisits:

  • Ser major de 18 anys.
  • Formar un equip de dues o tres persones que us veieu habitualment i visqueu a prop (al mateix barri de Barcelona o molt propers).
  • Tenir disponibilitat el vespre-nit del 26 de novembre, a partir de les 20h i durant 2 o 3 hores. Tenir capacitat física per fer un recorregut a peu d’aquesta durada.
  • Respectar les mesures de protecció davant la covid-19.
  • Inscriure-us a través d’aquest formulari!

La crisi deixa sense llar cada cop més gent

A partir de les vuit del vespre recorreran els carrers de Barcelona per enquestar les persones que viuen al carrer. Seguiran un qüestionari per conèixer com estan vivint la pandèmia de la covid-19, què necessiten i altres qüestions com si estan rebent atenció social, la seva trajectòria vital i de sensellarisme o la seva situació administrativa i jurídica, entre d’altres. A més d’entrevistar aquelles persones que ho vulguin, també comptaran totes les persones que vegin per tal d’actualitzar les dades del recompte del passat mes de maig, on van comptabilitzar 1.239 persones dormint al ras.

Si accediu a participar al cens, us enviaran material formatiu per correu electrònic i per participar-hi caldrà haver-se’l mirat. Estareu en contacte amb el coordinador o coordinadora del vostre barri per tal de resoldre tots les dubtes que tingueu. A diferència d’accions anteriors i tenint en compte el context sanitari, no realitzaran cap trobada o formació presencial amb tot el voluntariat.

La informació que obtinguin durant l’enquesta és bàsica perquè parteix de les pròpies persones que viuen al carrer a Barcelona i els permet conèixer com estan vivint la pandèmia de la covid-19 i aprofundir sobre la problemàtica del sensellarisme a la ciutat. Tenir un coneixement més profund i actualitzat és imprescindible per fer propostes per millorar els recursos i les polítiques que ja existeixen a Barcelona. A nivell intern, a Arrels també els permet millorar l’atenció a les persones que acompanyen i adaptar-se a les necessitats i situació actual.

Per a més informació podeu escriure’ls a cens@arrelsfundacio.org

 


La fundació Arrels busca voluntàries pel 26N was first posted on novembre 23, 2020 at 12:38 pm.
©2018 “Sants Viu“. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at xqueralt@gmail.com

Pots llegir la notícia original a //www.santsviu.cat