Porta el portàtil

Campanya de recollida i recuperació d’ordinadors portàtils impulsada per la Lleialtat i destinada al veïnat de Sants en situació d’exclusió tecnològica

Aquesta tardor, La Lleialtat Santsenca amb la col·laboració de La Troca han posat en marxa la campanya Porta el portàtil amb l’objectiu de recollir ordinadors portàtils en desús, reciclar-los i destinar-los a persones del barri en situació d’exclusió tecnològica. A la Lleialtat es fa la recollida i la posada a punt del material, però després són les entitats socials del barri les que en determinaran les persones receptores.

Portàtils a partir del 2014

Els portàtils que es recullen són dispositius en desús que estan en bon estat. És per això que es recomana que els ordinadors siguin del 2014 en endavant ja que els més antics no permeten la correcta instal·lació del programari lliure Linkat, pensat per a fer-se servir, especialment, en entorns escolars.

Els portàtils es recullen amb el seu corresponent carregador. Quan arriben a la Lleialtat, es desinfecten i es formaten per posar-los a punt per a l’entrega. Per evitar la pèrdua de dades, cal entregar els equips sense dades ni arxius, ja el reciclatge n’esborra qualsevol document previ. A més, la campanya també vol recollir ratolins, càmeres web i fundes de portàtil.

Lluitar contra la bretxa tecnològica

La iniciativa s’ha posat en marxa després de detectar que la crisi de la Covid-19 ha perjudicat sobretot la població més vulnerable que, en moltes ocasions, no disposa d’accés a la tecnologia.

Per conèixer el veïnat en situació d’exclusió tecnològica, la Lleialtat treballa conjuntament amb entitats socials del territori que són qui determinen les persones que necessiten els dispositius. Els destinataris seran, principalment, estudiants en edat escolar, persones grans o famílies que no disposen de dispositius a les seves llars.

La campanya «Porta el Portàtil» estarà en marxa fins a finals del 2020 i per contribuir-hi cal portar el material a La Lleialtat Santsenca (carrer Olzinelles 31) en horari d’obertura de l’equipament (de dilluns a divendres de 10h a 21h).

Pots llegir la notícia original a la pàgina web de La Burxa: