Mapes [Apprenem]

Arribem a la segon article sobre comparativa d’aplicacions de màxim ús en els mòbils. Com ja dèiem en aquesta segona tongada comparem aplicacions de mapes i GPS. Com en l’anterior article cal agrair gairebé el total de la informació a les companyes del web www.xatakandroid.com.

Comencem la comparativa amb l’aplicació que domina aquest món de carrer: Google maps. No domina aquest món per casualitat sinó perquè, amb diferència, és el millor. La seva interfície és molt minimalista és molt fàcil de fer servir i compta amb comandes per veu per fer-lo servir sense necessitat de tocar la pantalla. Té la freqüència d’actualització més alta de totes, permet compartir la ubicació en directe i com té informació en temps real, ofereix el canvi de ruta per arribar al destí abans. Ens informa de radars i incidències a la via.

Seguim amb una altra aplicació de Google: Waze. Fou comprada fa poc més d’un any. La seva avantatge principal és la comunitat de conductors que comparteixen incidències en temps real. Com és de google, assumeix la mateixa base de dades i, per tant, tot allò que hom pot trobar al maps ho pot trobar al Waze. Moltes de les característiques de Waze acaben arribant al Google maps. Permet compartir la ubicació en directe i com té informació en temps real, ofereix el canvi de ruta per arribar al destí abans. Ens informa de radars i incidències a la via.

Continuem la comparativa parlant de Here We Go. En unici era l’aplicació de Windows Phone fins que Nokia la vengué a un consorci format per Audi, BMW i Daimler. Compta amb una cuidada interfície. Permet descarregar els mapes, compta amb informació en temps real del tràfic i alertes de velocitat. No permet afegir aturades al trajecte, ni compartir ubicació ni avisa dels radars.

Una altra opció és Sygic que és l’alternativa a Google maps més descarregada de la Play Store. És gratuita amb opcions de pagament. Com ara la informació en directe del trànsit o les indicacions per veu.

Acabarem amb Maps.Me. Utilitza els mapes lliures i col·laboratius d’Open Street Map que s’actualitzen diàriament. Permet descarregar els mapes. Per contra, no té avisos del trànsit en temps real.

Cal tenir estar pendent de l’evolució que l’aplicació de mapes de Huawei. Des del conflicte obert amb els Estats Units el gegant del sector s’ha vist obligat a desenvolupar les seves pròpies aplicacions i caldrà fer-ne un seguiment.

Hi ha moltes aplicacions més, però pensem que aquestes són les imprescindibles. Qui escriu aquestes línies és usuari de Waze.

El mes vinent continuarem la comparativa d’aplicacions i posarem el focus en els diferents navegadors.

Fins la propera!


Mapes [Apprenem] was first posted on novembre 27, 2020 at 7:30 am.
©2018 “Sants Viu“. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at xqueralt@gmail.com

Pots llegir la notícia original a //www.santsviu.cat