llibres gener 2021

S’acaba la campanya de Nadal i a La inexplicable ens tornem a posar en marxa a ritme habitual. Recuperem els nostres clubs de lectura i avui us volem fer cinc cèntims dels llibres que llegirem i comentarem aquest mes i en algun cas, al febrer.

Al grup Mons insòlits llegim ciència ficció i fantasia. Explorem mons possibles, impossibles, originals, rars, de la mà d’autores i autors d’arreu. Al gener parlarem d’Exhalació, del qual ja us n’havíem parlat amb anterioritat. Però al febrer llegirem La mort i la primavera, de Mercè Rodoreda, editada per Club Editor. Una novel·la en un lloc sense nom, amb criatures que ningú no ha vist mai, un món insòlit que la gran Rodoreda va escriure al mateix temps que la seva famosa La plaça del Diamant però que es va publicar pòstumament.

Els Peixos voladors, el nostre grup de joves de 1r i 2n d’ESO, estan llegint El famosíssim catàleg de Walker & Dawn, de Davide Morosinotto, editat per Viena Edicions. Una aventura de lladres, assassins i altres gents de mal viure ambientada als Estats Units d’Amèrica de principis de s.XX. Una colla d’amics troba unes monedes al seu poble de Mississippí i decideixen comprar algunes coses per catàleg. Però quan arriba la comanda, no és el que esperaven… i així comença un viatge ple d’aventures i perills, amb una cuidada ambientació d’època, sense deixar de banda temes com la justícia social i la discriminació racial.

La sessió de gener del club Dones inexplicables es trasllada al febrer, però mantenim la lectura d’El salto de la araña, de Graziella Moreno, editat per Alrevés Editorial. Guanyadora del premi Letras del Mediterráneo 2020, la novel·la d’aquesta escriptora i jutgessa barcelonina s’endinsa en la història de Javier i Alba. Un judici a punt de començar sobre quelcom que va passar al 2018 és el punt de partida del narrador, en Javier, que ens va explicant com ha arribat a aquest punt de la seva vida i com ho viu en primera persona. No podem dir massa més per no desvetllar secrets, però recomanem molt aquesta història que juga amb el misteri sense deixar de construir personatges i relacions intenses i complexes.


llibres gener 2021 was first posted on gener 21, 2021 at 7:30 am.
©2018 “Sants Viu“. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at xqueralt@gmail.com

Pots llegir la notícia original a //www.santsviu.cat