Nova edició del Febrer Llibertari

Un any més i ja en són 16, se celebrarà al nostre barri l’habitual Febrer Llibertari. Un esdeveniment incombustible que és dels pocs que, de moment, ha aguantat el pas de la pandèmia de la COVID. Enguany seran una desena les activitats que s’hi realitzaran, la meitat de les quals seran en línia. Les altres es faran al CSA Can Vies, sempre respectant les mesures sanitàries corresponents.

Entre les activitats destacades hi trobem les presentacions de diferents llibres, com ¿Y que hacemos con los violadores? De l’editorial Descontrol; la vieja carcel de la calle Amàlia, presó de dones fins al seu enderroc al 1936; i la novel·la gràfica sobre el conflicte de Gamonal, Burgos, l’any 2014, Gamonal: el eco de un mismo recuerdo. Les activitats de contingut històric sobre el moviment llibertari tampoc podien faltar, i aquesta edició trobem una xerrada sobre el pas dels ateneus populars als ateneus llibertaris per Manel Aisa i una taula per tractar la influència de la comuna de París del 1871 al anarquisme català. Tampoc falten les col·laboracions amb altres col·lectius del barri que aprofitaran per visualitzar la seva feina. Serà el moment que aquelles precàries que vulguin s’assessorin amb el taller del Grup Laboral de Sants en el taller He firmat un contracte de merda. Que puc fer? Per altra banda el Grup d’Habitatge Juvenil de Sants realitzarà una xerrada sobre habitatge i joves. Les últimes activitats a destacar són el documental sobre el grup Rote Zora, Mujeres cread bandas, sobre aquest grup d’acció feminista de l’Alemanya Occidental. I per les amants dels jocs de taula s’hi dedica tota una tarda al joc que ha estat un èxit aquest Nadal, La Batalla de Can Vies.

Les activitats no acaben aquí i des del 13 de febrer fins al 18 de març s’aniran succeint. Cal destacar la tenacitat del grup motor i els col·lectius organitzadors d’aquest esdeveniment polític i cultural. Durant tots aquests anys ha convertit el mes de febrer (i també part de març) en una allau d’oferta d’activitats a Sants, des de projeccions a xerrades, rutes històriques, debats, presentacions de llibres, concerts, dinars i moltes altres activitats, que normalment, a més, són d’una gran qualitat. Esperem que a Sants puguem continuar gaudint per moltes edicions més del Febrer Llibertari.

Programació Febrer Llibertari 2021

Pots llegir la notícia original a la pàgina web de La Burxa: