Decidim l’entorn de l’Estació?

L’ajuntament i Adif, han començat un procés participatiu sobre els entorns de l’estació de Sants. Un procés que culminarà en maig de 2021 i on hi estan convidats a participar els agents socials dels barris de Sants i Eixample, així com aquells que des d’una perspectiva de ciutat es vegin afectats pel projecte. L’administració hi participarà amb un drac de caps, el de la gerència d’ecologia, la del districte de Sants Montjuïc i la del districte de l’Eixample, així mateix Adif també hi tindrà la seva representació. També s’hi vol incorporar actors de l’àmbit comercial, educatiu, la mobilitat i el gener per tal de donar-li una visió global al projecte. Tal i com ja ha passat en la primera sessió de la comissió de seguiment

Aquesta comissió de seguiment serà l’encarregada de vetllat pel bon funcionament del procés emeten opinions, informes, observant l’eficàcia del procés, i proposar millores.

Seran Adif i el consistori els responsables d’aportar la documentació inicial al projecte i mitjançant trobades presencials o telemàtiques –en funció de l’evolució de la COVID- s’anirà treballant la proposta mitjançant la plataforma Decidim.Barcelona.

Un cop assabentats dels preliminars, ens capbussem en la primera trobada virtual que va tenir lloc el dia 26 de gener. La primera sorpresa és adonar-nos que la trobada telemàtica te el castellà com a llengua vehicular dels representants de l’administració municipal.

El regidor del districte, que alhora n’és de participació ciutadana, presenta el projecte i fa evident que durant massa anys l’espai de l’estació ha viscut d’esquena a les veïnes i les seves necessitats. I que ara el que cal és remodelar la plaça dels Països Catalans, repensar la mobilitat, millorar la connexió amb l’Eixample i el casc antic de Sants. Buscant propostes globals però alhora aterrades.

La trobada telemàtica ja demostra les seves limitacions quan alguns dels tècnics no poden seguir-la amb normalitat i s’alenteix la trobada o es deixen micròfons oberts.

Des d’Adif es planteja el projecte com un creixement per increment d’usos ferroviaris i per tant de passatge i usuàries.

Les entitats convidades fan les seves aportacions. Començant pel Centre Social de Sants, que per boca d’en Jordi Falcó li fa saber al regidor que el projecte va molt més enllà de l’edifici de l’estació i la plaça dels Països Catalans, i que forma part de la batalla perduda pel soterrament de les vies i el calaix de formigó, deixant la zona dels carrers Burgos, Riera de Tena en una situació lamentable. Tanmateix recorda que l’estació tenia previst una ampliació d’usos comercials i cinemes quan el projecte es va encallar fa més de 10 anys, i es pregunta com aquesta intervenció afectarà al teixit veïnal. La participació veïnal hi serà en la mesura que les seves reflexions hi siguin escoltades.

La Lluïsa planteja recuperar el mural de Subirachs que antigament decorava l’entrada de l’estació i que actualment està al museu del ferrocarril de Vilanova per a la nova estació.

Manuel Valdés confirma des de la gerència de mobilitat de la ciutat que Sants seguirà essent una estació preferent de l’AVE tot i la Sagrera. Més amb l’obertura del corredor mediterrani.

Entitats veïnals i de comerciants critiquen que una part de l’ampliació de l’estació ja s’està executant i per tant no podran incidir en el projecte, altres preocupades per com afecta al transport públic i les vibracions que genera l’augment de pas de més combois.

Des de Promoció del Transport Públic es preocupen per l’accés als busos i l’estació de busos, per millorar l’accessibilitat, així com el desplaçament a Plaça Espanya de part de l’estació de busos. Pel que fa a taxis emplacen a tenir-los en compte per dissenyar la mobilitat

Tanmateix l’entitat recorda que dins l’estació ja no hi ha WC públics gratuïts i és quelcom a rectificar en el futur en una estació amb tal volum de passatge.

El Col·legi d’arquitectes de Catalunya es pregunta com s’integra i permeabilitza dins la trama urbana aquests milions de viatger previstos per tal d’evitar problemes a llarg termini, així com tenir en compte punts de recarrega de bateries de cadires de rodes elèctriques.

Des del sindicat del Taxi de Catalunya, demanen alternatives a un pàrquing subterrani per a recollir el passatge.

En Josep Maria Domingo del Centre Social de Sants, denuncia la situació actual de l’estació de busos, i posa de relleu que en els plans inicials aquesta havia de ser soterrada i no desplaçada a plaça Espanya, així com la preocupació per la durada de les obres, i com això afectarà al dia a dia dels barris.

Des de Stop Tanatori en Txema es pregunten com afectarà als entorns dels carrers Puiggari, Comptes de Bell-lloc, i la presencia dels centres escolars propers en la mateixa comissió.

Valdés, explica que el procés executiu del vestíbul de l’estació no exclou fer aportacions i millores. I que el bus H10 mantindrà la seva parada malgrat les obres a l’entorn de l’estació, i reconeix que l’actual estació de busos és una anomalia, i que a Plaça Espanya es vol generar una parada terminal de busos (on tenir els vehicles hores aturat), sense treure la de l’estació de Sants. S’emplaça a treballar per una nova manera d’entendre la parada de taxis coberta que no sigui només un aparcament.

Pel que fa al l’impacte d’obres, es buscarà minimitzant-les i treballar conjuntament amb les veïnes afectades.

Des de regidoria expliquen que la voluntat de l’ajuntament per treballar l’encaix de la zona Puiggari, Viriat, Comptes de Bell-lloc amb la reordenació de l’estació. Sense esperar la fi d’un procés participatiu si cal, amb els usos del solar que la Plataforma contra el tanatori i altres entitats ja estan dinamitzant.

Sortim d’aquesta primera sessió amb la sensació que tot allò important que afectarà a les veïnes a l’entorn de l’estació, ja s’ha decidit. Més trànsit ferroviari, més volum de gent, més centre comercial i un model de creixement de ciutat hereu del “desarrollismo” que no podrà evitar que un operador privat gestioni una funerària a Comptes de Bell-lloc, que enlloc del cinema Balañà s’hi instal·li un nou monstre avui encara desconegut, que els hotels de l’entorn vagin canviant de mans i mai canviant d’usos, que allà on hi havia un solar ara hi hagi una residència d’estudiants elitista. Només el temps ens dirà si a part de controlar la pols, sorolls i molèsties de les obres, aquesta servirà per acabar amb un nyap urbanístic que fa més de 30 anys pateix el barri.


Decidim l’entorn de l’Estació? was first posted on febrer 4, 2021 at 7:39 am.
©2018 “Sants Viu“. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at xqueralt@gmail.com

Pots llegir la notícia original a //www.santsviu.cat