A plaça de Sants amb Hasél

La setmana ve marcada per la ressaca electoral d’una banda i per la detenció i empresonament del raper i militant  comunista Pablo Hasél. Des del primer moment de la seva detenció dins el rectorat de la Universitat de Lleida fins ahir, les mobilitzacions arreu dels Països Catalans han posat de relleu com la solidaritat ha estat capaç d’articular una resposta a una sentència injusta i a una actuació policial desmesuarada. Que compta per desenes els contusionats i ferits i que ja ha mutilat a una noia de 19 anys, a qui han hagut d’operar d’urgència després del tret de bala de foam d’un mosso d’esquadra que li ha impactat a la cara, fent-li esclatar l’ull.

Demà dissabte hi ha convocada una manifestació a les 19:00 a la plaça Universitat. Una hora abans les solidaries amb el cantant, han convocat a la plaça de Sants per anar en columna fins al centre i mostrar així també el suport del barri al pres polític de Lleida.

Des de l’inici de la revolta solidària, els partits dels diferents governs, municipal, autonòmic, estatal i fins i tot europeu s’han afanyat a condemnar la violència. Expressar grans laments pel mobiliari urbà i grans silencis pels ulls rebentats. Avui mateix el president del govern espanyol ha remarcat que els límits de la democràcia son la violència.

Cal remarcar que si avui Pablo Hasél és a la presó no és per cap violència, sinó per delictes d’opinió, per escriure tuits i cantar cançons. Cal recordar que a diari veiem escenes de violència policial que queden impunes, que totes recordem que els neonazis de la Blanquerna que van agredir als polítics catalans durant la diada de 2013 mai van entrar a presó, que el policia espanyol que va agredir al foto periodista Jordi Borràs al carrer, mai ha estat apartat de les seves funcions, que son incomptables els casos en que les agressions ultres queden impunes, son rebaixades de condemna i si cal son indultades pels mateixos que avui condemnen la violència. Recordar que en les actuacions policial post sentència, el govern va anunciar l’auditoria més gran de la història del cos, i el seu resultat va ser la condecoració de 423 efectius del cos. En resum, ni Pablo Hasél és a la presó per violent, ni els violents son a la presó. Tot és força més selectiu.

La classe política d’aquest país no te cap problema amb la violència, te un problema polític amb el feixisme i l’extrema dreta a qui tolera tot tipus d’abusos mentre l’esquerra i l’independentisme paga presó i exili per cantar, organitzar referèndums, i defensar drets elementals.

Dissabte totes als carrers a fer costat al Pablo Hasél i a totes les que lluiten contra el feixisme i la seva impunitat.

 


A plaça de Sants amb Hasél was first posted on febrer 19, 2021 at 3:36 pm.
©2018 “Sants Viu“. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at xqueralt@gmail.com

Pots llegir la notícia original a //www.santsviu.cat