Els llençadors [Apprenem]

Quarta entrega d’en Xavier Vàzquez sobre novetats tecnològiques. Avui és el torn dels llençadors.

Llençador Action

Com indicàvem el mes passat, continuem comparant aplicacions, aquest cop comparem llançadors d’aplicacions, com sempre donant les gràcies a les companyes de Xataka Android.

El llançador o launcher d’Android és una aplicació que sovint passa desapercebuda, tot i ser de les més importants per un motiu senzill: és l’app que s’usa per obrir altres aplicacions. Aquí buscarem quin és el millor llançador d’Android avui dia.

En el món dels llançadors, hi ha dos tipus de persones: els qui fan servir el que ve al mòbil i els que en tenen un preferit que instal·len a cada nou terminal només engegar-lo per primera vegada. Independentment de en quin grup et trobis, repassarem els millors launchers del moment perquè puguis trobar el que millor s’adapta a les teves necessitats.

Què li demanem a un llançador d’Android?
En el món dels llançadors, ningú es posa d’acord. N’hi ha que prefereixen un llançador que sigui minimalista i les persones que busquen que tingui totes les opcions de personalització possibles i les que necessiten una funció específica que només està disponible a un de concret. A la nostra comparativa, tindrem en compte els aspectes de cadascun dels llançadors, tot i que seràs tu qui hagi de valorar com d’important és cada factor en el teu cas:

Evie

• Suport de widgets. Android sense ginys no és Android i, si bé la gran majoria de llançadors d’Android els suporten, alguns dels llançadors més curiosos prescindeixen d’ells.
• Suport per paquets d’icones. Instal·lar un paquet d’icones és una bona manera de canviar considerablement l’aspecte d’un mòbil Android. Per sort, la majoria de llançadors avui en dia els suporten.
• Gestos. Un bon llançador et permet realitzar certes accions mitjançant gestos i, millor encara, personalitzar quina acció es porta a terme amb cada gest.
• Integració amb Google Now. Antigament, només el llançador de Google incloïa el feed de Google, però diversos llançadors de tercers van trobar com copiar la funció.
• Personalització del dock. El dock inclou les aplicacions que vols tenir sempre a mà, i alguns llançadors et permeten personalitzar més que altres el seu aspecte i comportament.
• Insígnies de notificació. Tant si són cercles o nombres, les insígnies de notificació et permeten conèixer ràpidament si tens notificacions pendents en una aplicació concreta.
• Personalització de la barra de Google. Pràcticament tots els llançadors inclouen la seva pròpia barra de cerca i, com tot el que forma part del llançador, ens agrada més si podem personalitzar el seu aspecte.
• Animacions. Alguns llançadors et permeten triar entre diferents animacions per a les transicions o a l’hora d’obrir una aplicació. No estan tan de moda avui en dia com abans, però, com tot: com més, millor.
• Formes d’icones. Amb les icones adaptatius d’Android Oreo va arribar la possibilitat de poder fer que totes les icones tinguin la mateixa forma. La majoria de llançadors suporten les formes bàsiques com cercle o quadrat, però alguns van més enllà amb infinitat de formes i, per tant, més possibilitats que trobis una que et agradi.
• Temes. Molts llançadors estan ja preparats per utilitzar un tema clar o fosc, però és encara millor aquells llançadors en què pots configurar altres aspectes com els colors que fan servir en la seva interfície.
• Extres. Hi ha molts llançadors que són pràcticament idèntics, així que qualsevol funció addicional única que no estigui a la competència és un punt a favor.

La nostra selecció de candidats
Tenint en compte tot l’anterior, hem compilat i llistat els set millors llançadors de moment. Estan tots els pesos pesants com Nova Launcher o Action Launcher, així com altres no tan coneguts o veterans, però també força populars.

Nova

1. Nova Launcher
Nova Launcher és un llançador d’aplicacions per Android tan veterà que amb prou feines necessita presentació. Amb el temps, Nova s’ha convertit en una mena l’estàndard en llançadors de terceres parts, incloent tot el que s’espera d’un llançador i, sovint, avançant-se a Google a l’implementar algunes novetats abans que en el llançador dels Pixel.
Nova Launcher és un llançador tradicional i aquí rau part del seu encant, seguint la fórmula que ha acompanyat els llançadors des dels inicis. No obstant això, des dels seus ajustos pots canviar el comportament perquè, per exemple, no tingui calaix d’aplicacions Nova destaca per permetre’t configurar al teu gust les icones, fins al punt que pot generar icones adaptatives per a aquelles aplicacions que encara no en tenen. Per treure-li tot el partit a Nova
Launcher cal comprar Nova Launcher Prime (5,25 €), tot i que sovint rebaixa el seu preu a Google Play.

2. Action Launcher
Després Nova Launcher, Action Launcher és probablement el segon llançador d’aplicacions més populars d’Android avui dia. Action Launcher té a grans trets tot el que té Nova, excepte les icones adaptatives, encara que té un paquet d’icones per això. Si Nova Launcher és un llançador tradicional, Action Launcher és una mica més experimental,
incloent els curiosos shutters o persianes, amb els quals pots obrir el giny d’una aplicació des del seu accés directe.
Action Launcher té una bona quantitat d’opcions de personalització que, a més, és d’agrair que es troben perfectament organitzats en categories. És un dels llançadors amb un disseny més modern i actualitzat, sent ideal per als que Nova se’ls ha quedat una mica curt o antiquat.

3. Lawnchair
Lawnchair és el llançador de la icona de la gandula basat en el llançador de Google. En poques paraules, és alguna cosa així com el llançador d’estoc d’Android amb esteroides, amb moltes més opcions que el llançador en què es basa. Lawnchair et permet personalitzar el seu aspecte triant els colors del tema en la seva interfície i inclou la seva pròpia versió de el giny “D’un cop d’ull”, totalment personalitzable. No és un llançador que tingui una quantitat exagerada d’opcions de personalització, però totes les importants estan. El millor de Lawnchair és que és simple i molt semblant al llançador preinstal·lat que ve en el mòbil, però amb diverses opcions addicionals per explorar més endavant, quan t’has fet a ell. Això, que el seu ús és bastant àgil i el seu disseny és a el dia amb les últimes tendències.

4. Microsoft Launcher
Microsoft Launcher és l’hereu espiritual d’Arrow Launcher. És el llançador oficial de Microsoft, de manera que és comprensible que no compti amb la martingala per poder afegir una pàgina per al feed de Google, tot i que inclou la seva pròpia finestra amb notícies i altres dreceres. Microsoft Launcher és un bon llançador per si mateix, que compta amb tot el que s’espera d’un llançador, encara que se li treu més partit si fas un gran ús de l’ecosistema d’aplicacions de Microsoft, que s’integren en diversos apartats de la mateixa. Amb el temps, Microsoft Launcher ha collit una bona quantitat d’opcions de personalització, incloent gestos personalitzables, una barra de recerca (que pots canviar perquè faci servir Google, si vols) i fins a la possibilitat de canviar icones o afegir accions en lliscar sobre un icona.

Smart

5. Smart Launcher
Un altre llançador que no pot faltar en qualsevol recopilatori és Smart Launcher, un llançador diferent als altres tant en les seves funcions com en el seu aspecte, en part perquè no està basat en el codi del llançador de AOSP, com a gran part dels llançadors. El nom “Smart” o intel·ligent no és una coincidència, i és que aquest llançador inclou un calaix d’aplicacions que classifica automàticament les teves apps en categories com comunicació, jocs, multimèdia o utilitats. La pantalla d’inici no compta amb pàgines per omplir d’icones, sinó amb una única pantalla per icones, una altra per ginys i una altra per a notícies, encara que pots canviar bona part del comportament en els ajustos, que són bastant abundants (i una mica liosos, tot sigui dit).

6. Evie Launcher
Evie Launcher és un llançador relativament nou que, tot i que no s’actualitza tant com altres llançadors d’aquesta comparativa, s’ha guanyat el cor de diversos usuaris pel seu rendiment i la inclusió de la recerca universal, incloent el contingut d’aplicacions. Evie Launcher segueix el mateix patró de la gran majoria de llançadors, encara que no té tantes opcions de personalització com altres alternatives. És dels pocs llançadors de tercers que no inclouen un panell de Google Now o alguna cosa semblant. Evie Launcher no té temes ni suport pel tema fosc i no et permet canviar la forma de les icones, encara que almenys si inclou la possibilitat d’ocultar aplicacions i et permet personalitzar, una mica, la barra de cerca.

7. POCO Launcher
Quan Xiaomi va llançar els seus mòbils sota la marca POCO, s’incloïa una capa de personalització diferent a MIUI, amb llançador inclòs. Aquest llançador és POCO Launcher que, per a la nostra sorpresa, es posava a Google Play a la disposició de qualsevol mòbil amb Lollipop o superior, ja fora de Xiaomi o no. El llançador de POCO és similar a la infinitat de llançadors basats en el de AOSP, encara que amb un disseny una mica més refinat i algun que altre as sota la màniga. Entre els seus avantatges es troba una curiosa recerca d’icones pel seu color que, per cert, no està activa per defecte. POCO Launcher té poques opcions de personalització en comparació amb altres llançadors
d’aquesta comparativa, de manera que és més apte per als que busquen alguna cosa senzilla i minimalista. No té panell per a Google Now ni res que se li assembli.

En els llançadors d’aplicacions, cadascun té les seves pròpies preferències. El sol fet que vulguis instal·lar un llançador d’aplicacions en lloc d’usar el que ve al mòbil ja deixa clar que necessites una mica més o una mica diferent. No hi ha un llançador que sigui el millor per a tothom, encara que et podem donar unes pautes:

• Si necessites com més opcions millor, Action Launcher és possiblement la teva millor carta, ja que aquest veterà llançador compta amb encara més opcions que Nova Launcher, amb alguna que una altra funció exclusiva i la possibilitat que el deixis exactament com vulguis.
• Si vols alguna cosa semblant al que tens, però millor, Lawnchair pot ser una bona opció. Si el teu mòbil té un llançador similar al d’estoc d’Android, Lawnchair és gairebé el mateix, però amb moltes opcions més, de manera que la transició serà menys traumàtica que amb altres.
• Si prefereixes apostar pels valors segurs, Nova Launcher porta des de 2011 en la llista de millors llançadors per Android, i possiblement segueixi aquí per diversos anys més. Té tot el que se li pot demanar a un llançador i, tenint en compte que s’actualitza amb molta freqüència, no trigaràs a amortitzar el pagament de Nova Launcher Prime per desbloquejar totes les funcions.

Amb això acabem i ens llegim el més vinent amb una nova comparativa,

Recupera les anteriors entrades de la secció “Apprenem” clicant a:

La missatgeria en línia

Mapes

Navegadors

 

 


Els llençadors [Apprenem] was first posted on febrer 19, 2021 at 7:30 am.
©2018 “Sants Viu“. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at xqueralt@gmail.com

Pots llegir la notícia original a //www.santsviu.cat