Calçotada Popular de Sants? Si!

A finals de gener, una desena de col·lectius prenien el carrer de Sants en una fira informativa improvisada. Una de les coses que ens va cridar l’atenció va ser una pancarta del casal independentista preguntant-nos “Quan fa que no fas una calçotada? Guarda’t el dia 6”. Finalment, ja em sortit de dubtes. Aquest proper dissabte el Casal Independentista amb la col·laboració de 9 restaurants del barri serviran unes 200 tiquets de calçots als primers que passin durant la setmana a buscar els tiquets.

Com funcionarà?

Molt senzill. Durant la setmana podeu passar per un dels 9 restaurants col·laboradors a comprar un dels tiquets. Cada tiquet va associat al restaurant que el ven i al menú que oferta, que pot variar una mica en el segon plat o com presenta els calçots. Diversificant l’opció de menú garantint que totes les veïnes puguin triar en funció de les opcions sense gluten, vegetariana o omnívora. Una calçotada limitada en nombre de tiquets a poc més de 200 unitats, i que com és habitual s’acabaran abans de dissabte. Si voleu participar de la calçotada, no espereu a divendres per recollir el vostre tiquet al restaurant de capçalera.

Podreu passar a recollir els calçots el mateix dissabte dia 6 a la una del migdia, i portar-los a casa on la calçotada cobrarà dimensió de barri mitjançant les xarxes socials del casal. De fet a les 12 del migdia, ja podreu escoltar la presentació de “Memòria viva” en homenatge a Montserrat Roig a càrrec de la poetessa Aina Torres, quan faria 75 anys del seu neixament.

imatge de la calçotada de 2019

Durant el dinar i sobretaula podreu connectar-vos a les xarxes del Casal i escoltar una sessió de música a càrrec dels PD’s convidats i un cop dinats… el casal posarà a prova els vostres coneixements sobre cultura popular amb un Kahoot en línia (un joc de preguntes amb possibles respostes) que repartirà premis entre les participants.

Aquesta iniciativa és una col·laboració entre dos dels sectors més afectats per la pandèmia sanitària. El de la restauració local que porta mesos amb horaris intermitents i aforaments restringits i el de la cultura popular, que ha vist com espais com el Casal porten amb la persiana baixada i sense activitats públiques. Sense festa major a l’estiu, sense actes de la diada, sense tió ni festa de cap d’any… Un acord que ha de fer possible que tots els projectes participants en treguin un benefici i que alhora posi un punt d’alegria a cada casa que vulgui col·laborar amb la calçotada. Recordeu a seguir els comptes de tuiter, facebook i instagram del casal per a poder estar al dia de totes les informacions de la calçotada.

Els locals que ja han confirmat la seva participació son:

-Petit Pau, carrer de l’Espanya Industrial 22

-La Bauxa, carrer Vallespir 23

-La Deskomunal, carrer Tenor Massini 5

-La Nova Farga, carrer Almeria 31

-Terra d’Escudella, carrer Premià 20

-Bodega Montferry, carrer Violant d’Hongria 105

-El Cullerot de Sants, carrer olzinelles 114

-La Taverna el racó de Sants, carrer Guadiana 6

-Sants es crema, carrer Comptes de Bell-Lloc 118

 

 


Calçotada Popular de Sants? Si! was first posted on febrer 22, 2021 at 7:57 am.
©2018 “Sants Viu“. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at xqueralt@gmail.com

Pots llegir la notícia original a //www.santsviu.cat